Wie is Stichting Supervrouw?

Wie ben ik?

Mijn naam is Iris en ik schijf onder een andere naam (pseudoniem), omdat ik niet met mijn eigen naam gevonden wil worden in het zakelijke verkeer. Mensen vinden er wat van. Denken vaak aan het allerergste en daardoor zou ik wellicht opdrachten mislopen want ‘stel je voor dat ze zo ziek is en de opdracht niet kan uitvoeren’. Anderen vinden weer dat het juist wel positief zou kunnen uitwerken. Ik wil gewoon blijven wie ik ben en toch mijn verhaal kunnen schrijven, zodat ik anderen tips en adviezen die mij goed doen kan meegeven. Ik ben iemand die buiten de begaande paden denkt en naar alternatieve oplossingen zoekt. Verder hoop ik dat vrouwen die hetzelfde overkomt hier wat aan kunnen hebben. En al mijn dierbaren kunnen meelezen op deze blogs, want het is een hele toer om iedereen steeds te informeren.

Ik ben 43 jaar en woon in Waalwijk samen met mijn twee lieve kinderen in ons prachtige oude huis uit 1922. Lars is 16 jaar en Merel is 8 jaar. Een echte Waalwijkse ben ik niet want ik ben geboren in Den Bosch, waar ik de eerste 15 jaar van mijn leven heb doorgebracht. Sinds 10 jaar ondernemer en eigenaar van een werving & selectiebureau. Inmiddels wel geworteld in Waalwijk waar ik om de hoek van ons huis de zaak heb. Sinds jaren aan het netwerken waardoor ik veel bedrijven en mensen heb leren kennen. Doordat de kinderen naar scholen gaan in Waalwijk ben ik vanuit die hoek ook veel mensen tegen gekomen. Het zijn niet allemaal diepgaande contacten maar het geeft me wel zo’n thuis gevoel. Dat je bij Appie bekende gezichten tegenkomt. In de sportschool of op het voetbalveld. En daarnaast een fijne vriendenclub om me heen die mij in dit proces door dik en dun steunen.

Sporten

Naast mijn werk en mijn kinderen sport ik graag. Vanaf mijn twaalfde doe ik aan hardlopen. Het begon ooit met mijn beste vriendinnetje uit Den Bosch. Zij kwam naar mij en samen deden we een rondje Ploossche Plas voordat we naar school moesten. Nu loop ik met regelmaat wedstrijdjes samen met mijn loopmaatje Charles. Sinds enkele jaren doen we de Vestingloop Den Bosch, de Ten Miles Tilburg en de Singelloop van Breda. Sinds kort heb ik er een loopmaatje bij die in ieder geval de Ten Miles mee gaat lopen. Verder sport ik graag in de sportschool.

Bezig bijtje

Sinds een aantal jaar bestudeer ik de contextuele therapie omdat ik het familie systeem zo interessant vind. Het is goed voor de algemene ontwikkeling, je rol als ouder en in mijn werk komt het ook goed van pas. Ik beschreef de laatste acht jaar van mijn leven om er een boek over uit te geven. Ben ook graag in en rondom huis bezig, met een oud huisje is altijd wat te doen. Al met al een bezig bijtje. En tenslotte ben ik altijd wel geïnteresseerd in lekker en gezond eten, Paleo, Hello Fresh, Herbalife, Ayurvedische keuken, Chinese geneeswijzen etc. Ik heb er heel wat uitgeprobeerd. Grootste uitdaging is nog altijd hoe je een drukke baan combineert met gezond eten. Of liever waar je tijd vandaan haalt om nog op een christelijke tijd aan tafel te zitten met een lekkere gezonde maaltijd. In het weekend ga ik graag een latte macchiato drinken en neemt Merel een tosti en Lars een tosti du Chef, de allergrootste, bij ons favoriete EetCafé Kandinsky.

En lekker een borreltje doen met vrienden en vriendinnen in Breda of in Waalwijk. Eigenlijk geniet ik heel erg van mijn leven, van mijn kinderen, familie en lieve vrienden. Nu ik diagnose borstkanker heb gekregen geniet ik nog steeds. Maar eerlijk gezegd is alles wel in een ander daglicht komen te staan. En zeker niet op een dramatische negatieve manier. Het is intenser nu, bewuster. Een enorme wake-up call. Ik was toch wel met een sneltrein aan het reizen. En de trein is nu afgeremd. Het is een periode van bezinning. Wat wil ik nog wel en wat niet? Wat deed ik meer voor de ander dan voor mezelf? Hoe gek ook, ik omarm het proces waar ik ineens zo plotseling in gekukeld ben. Om door alles heen de boodschap te zien die dit voor mij te brengen heeft. Want ik geloof toch dat dit niet zomaar gebeurt.

Als je het interessant vindt kun je mij volgen via blogs die ik schrijf over mijn diagnose. Laat gerust een reactie achter en als je vragen hebt kun je me mailen via iris@supervrouw.com