Wat doen wij?

Wat doen wij als Stichting Supervrouw?

Toen Iris ziek was merkte ze als alleenstaande moeder dat het oerwoud om hulp te krijgen vaak ingewikkeld was en leidde tot geen hulp. Of je moet erg lang volhouden en blijven zoeken. Je haakt snel af, vooral als je in een behandeltraject zit. De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) biedt mensen die ziek zijn ondersteuning en toch valt lang niet alles onder deze wet. Dit werd duidelijk toen Iris na haar borst operatie niet mocht autorijden en haar dochter elke dag wat verderop naar school moest. Van het kastje naar de muur en weer terug. Ze probeerde een taxi, een enkeltje was € 30. De kosten bedroegen € 600 voor twee weken heen en terug vervoer. Gelukkig deed school een handreiking en vroeg een gezin om hulp. Dit liep met een sisser af. Maar als dit ene gezin geen mogelijkheden had gezien was de taxi de enige oplossing geweest. Dit is slechts één praktisch probleem.

Schoonmaak huis …

Wat wel in de WMO valt is hulp in de huishouding. Dat is natuurlijk ontzettend fijn als je een behandeltraject door moet. Maar helaas is het zo dat kinderen mee moeten helpen en ook de partner zelf, die waarschijnlijk een drukke baan heeft. En stel je voor dat één van die kinderen net voor zijn examens zit?! Er vindt daarom aftrek van uren plaats voordat de uiteindelijke uren worden toegewezen. Zelfs het maximale aantal uren is marginaal met wat er aan huishoudelijke taken in een huishouden moeten worden gedaan.

Oppas, huisdieren etc.

Als je ziek wordt heb je wellicht kinderen of huisdieren waarvoor gezorgd moet worden tijdens je behandeltraject. Gelukkig hebben we allemaal familie en vrienden die zeeën van tijd hebben en die dichtbij wonen zodat je ze ten aller tijden kunt bellen en die voor je klaar staan. In het begin is dat zo, gelukkig! Maar ook zij hebben een leven, een baan en een gezin. Ineens steekt er een bijwerking de kop op en moeten er medicijn en gehaald worden. En dan bel je voor de twintigste keer iemand op.

Waar blijf je zelf?

En dan helemaal als laatste kom je zelf. De kapper is waarschijnlijk niet meer nodig omdat je geen haar meer hebt, dat scheelt in ieder geval in financiën. Daar komt wel een haarwerk, of mutsje voor in de plaats. Je hebt een eigen bijdrage voor de WMO, extra medicijnen die niet onder je verzekering vallen, misschien haal je af en toe wat bij de reformwinkel als lapmiddeltje tegen de bijwerkingen. En mogelijk heb je fysio nodig en zijn ook daar de behandelingen beperkt omdat je geen torenhoge ziektekostenverzekering kon betalen. Om nog maar te zwijgen over kosten van een mondhygiëniste als blijkt dat je tanden slechter worden door de chemo. Dan heb je andere bh’s nodig na de operatie of een oedeemtherapeut. Voor de wondjes/ontstekingen aan de voeten heb je een pedicure nodig, die ook niet 100% onder je dekking valt. De kosten tijdens een behandeltraject die niet vergoed worden zijn verschillend per persoon maar inmiddels weten we uit ervaring dat elke patiënt geconfronteerd wordt met extra kosten.

Kosten die je eigenlijk niet kunt betalen?

Stichting Supervrouw wil voor die vrouwen in het behandeltraject, die dit niet zelf kunnen betalen, hulp bieden. Wij richten ons met name op die doelgroep die overal buiten lijkt te vallen en het zelf niet kan opvangen. Hieronder vind je een overzicht van kosten waar je een aanvraag voor kunt indienen.

 • Taxivervoer die buiten de ziektekostenverzekering valt (let op: patiënt zelf is wel verzekerd maar kinderen bijvoorbeeld niet)
 • Oppaskosten
 • Hulp in de huishouding
 • Fysiotherapie
 • Oedeemtherapie
 • Mondhygiëniste
 • Pedicure
 • Extra applicaties zoals mutsjes of bh’s

Als jij in de doelgroep valt zoals hierboven beschreven, kun je een aanvraag indienen. Vul hieronder je naam, adres, woonplaats, de kosten waar het om gaat en waarom het lastig is om deze zelf te betalen. Dan nemen we jouw aanvraag in behandeling.

  Voor iemand anders aanvragen?

  Als je een vrouw kent met borstkanker die helemaal op haar tandvlees loopt en een weldadige behandeling verdient bij bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste kun jij hiervoor bij ons een verzoek indienen. Geeft via het formulier aan wie dat is, wat ze heeft en motiveer het met een reden.