Het ontstaan van de stichting

Hoe het begon

In 2018 werd er bij Iris borstkanker gediagnosticeerd, drie snelgroeiende tumoren (HER2+). Ze begon met schrijven om vrienden, familie en haar netwerk op de hoogte te houden. Ineens zat ze middenin onderzoeken en behandelingen. Het schrijven was een fijne manier om het te verwerken en later gingen mensen haar volgen en haar verhaal inspireerde anderen.

Boek

Meer dan eens stelden anderen voor om een boek uit te geven, om er iets mee te doen. Maar het behandeltraject was pittig en vroeg zoveel tijd, naast werk en de kinderen. Toch hebben deze mensen het zaadje gepland! Na het behandeltraject bleven heel wat restklachten Iris achtervolgen. Ze was klaar en ‘genezen’ maar eigenlijk begon het toen pas echt. Dat is ook het verhaal van zoveel anderen vrouwen. Iris deed veel research tijdens haar behandeltraject en schroomde niet om middelen te testen tijdens haar behandelperiode. Toen ze ‘bij toeval’ tegen stamceltherapie aanliep was dit voor haar aanleiding om dit verder te onderzoeken. Daar werd het idee geboren om het boek te gaan uitgeven.

Februari 2020, het ontstaan van Stichting Supervrouw

Tegelijk met het uitgeven van het boek ontstond ook het idee om met alle research en alle ervaringen andere vrouwen te helpen. Iris is de eerste vrouw in Nederland die stamceltherapie heeft ondergaan om de restklachten na het behandeltraject te verminderen. Op op 13 februari 2020 richtte Iris Stichting Supervrouw op met de gedachte om andere vrouwen tijdens en na borstkanker te helpen.

De toekomst

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om door de woelige periode van opstart en Corona heen te komen. Ons eerste doel; het aanleggen van een netwerk van schoonheidssalons wordt op dit moment vorm gegeven. We hebben al een heel aantal vrouwen blij kunnen maken met onze ‘verwenbehandeling’. Om onze doelen te realiseren nemen we kleine stapjes. En jij kunt ons daarbij helpen door ons te volgen via de sociale media kanalen en ons te steunen!