Met dikke ogen opgestaan

OMG wat een dikke ogen

Om half 9 word ik wakker en op zich heb ik goed geslapen na de chemo. Paar keer wakker om naar de wc te gaan en wat hitte aanvallen maar buiten dat was het een goede nacht. Als ik wakker word en ik wil mijn ogen open doen voel ik dat ze dik zijn, ze voelen enorm dik. Ik ga uit bed en loop naar de badkamer om in de spiegel te kijken. Allemachtig, ik word niet blij van wat ik zie. Enorme dikke ogen, boven mijn ogen en onder mijn ogen maar ook bij mijn wangen. Eigenlijk zit het vocht overal behalve bij mijn voorhoofd. Veraf kan ik goed zien. Maar als ik later mijn telefoon van de vliegtuigmodus afhaal en een aantal appjes wil beantwoorden dan slaan de letters over. Ik zie wazig. En ook mijn voeten zijn dikker.

Toch maar weer MOC bellen

Ik zit even met Carola te appen over mijn dikke gezicht en zij vindt toch wel dat ik even moet bellen met de afdeling. Ik ben al zo gewend aan al die bijwerkingen en ik denk dat ze me niet echt verder kunnen helpen. Ook zij weten niet waarom ik zo reageer en al helemaal niet wat ik er tegen kan doen. Straks ga ik langs de biologische winkel Broeders om iets te halen voor de opvliegers en vertel ik meteen over het vocht wat ik steeds vast houd. Wel fijn, de verpleegkundige overlegt het met de dienstdoende oncoloog en belt me terug.

Blauwe plek infuus

Toen ik gisteren avond het verband van mijn pols haalde waar het infuus had gezeten verscheen er een grote blauw plek, een soort bloeduitstorting. Het infuus was ook zo pijnlijk geweest. Aan de andere arm heb ik nog steeds pijnlijke aderen. Ik hoop maar dat ik vrijdag meteen gebruik kan maken van die PAC want er blijft maar weinig over om in te prikken volgende vrijdag.

Stralende dag

De zon valt heerlijk ons huisje binnen, daar word ik nu zo vrolijk van. Lekker douchen zo meteen en boodschapjes doen, een frisse neus halen. De komende week begint de school van Merel weer dan wil ik alles in huis hebben. En ik wil naar Mayke, een schoenenwinkel in Oisterwijk waar alles enorm is afgeprijsd. Van de week had ik Yvonne aan de lijn die daar een paar hoge rode laarzen voor een prikkie heeft gekocht in de Sale.

MOC belt terug

De verpleegkundige belt terug en ze geeft aan dat het van de dexamethason komt dat ik vocht ga vasthouden. Dit middel zat ook bij de chemo van gisteren en ik heb tabletjes die ik 3 dagen moet slikken, ook dat is dexamethason. Dat is om te voorkomen dat ik ontstekingen krijg. Als ik nu minder ga plassen en het benauwd krijg dan moet ik terugbellen. Voor nu kunnen ze niets doen en zal het met een aantal dagen minder worden. Bleh, ik baal hiervan. Ik hoop dat Broeders me wel verder kan helpen want ik ben net een gedrogje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *