Fotoshoot voor Libelle

Naar Amsterdam voor een fotoshoot voor Libelle

Zaterdag 29 juni, een dag na het afsluiten van het behandeltraject mag ik naar Amsterdam, Studio dertien om drie fantastische vrouwen te ontmoeten. De fotograaf Petra Hoogerbrug, visagiste Astrid Timmer en styliste Gwendolyn Nicole. In een oud pand, op de derde etage stap ik een prachtige lichte witte ruimte binnen. Wauw! Samen met Lars ben ik rond negen uur weggereden op weg naar Amsterdam. Hij vond het leuk om mee te gaan. Na de shoot gaan we de grootste Health City bezoeken en daar trainen. Als we binnenkomen is de eerste dame met de styliste bezig voor haar kleding. Ik word naar een stoel gedirigeerd en de visagiste gaat beginnen met mijn haar. Ik laat het allemaal over me heen komen. Lars gaat aan tafel zitten en kijkt hoe we bezig zijn, maakt af en toe een foto en doet een game op zijn telefoon. Hij heeft de schaal met croissantjes die op tafel staan al gauw gevonden!

Interview

Libelle besteedt in het herfstnummer van oktober aandacht aan het onderwerp borstkanker. De vraag die centraal staat is, hoe heeft borstkanker je leven veranderd en heb je daardoor bijvoorbeeld een ruzie weer bijgelegd? Ik vond het mooi om daaraan mee te werken. In totaal worden er drie vrouwen geïnterviewd. Als eerste hebben we vandaag een fotoshoot waarbij we compleet gestyled, opgemaakt en aangekleed worden. De visagiste ziet dat ik mijn krullen vanochtend heb uitgeföhnd, ze maakt het nat om deze er weer terug in te brengen. Met verbazing kijk ik hoe ze mijn haar in model brengt met een diffuser. Het wordt echt prachtig! Ik wist eigenlijk niet zo goed meer wat ik ermee aan moest omdat ik door een rot lengte heen moet. Daarna begint ze met de make-up. Dat vind ik altijd het spannendste omdat ik vind dat niemand het kan zoals ik. Maar op de één of andere manier straalt Astrid iets uit waardoor ik meteen vertrouwen in haar heb. Als ze klaar is en ik mag kijken ben ik verbaasd over het resultaat, zelfs de eyeliner zit perfect. Ze heeft andere tinten gebruikt dan ik normaal doe en dat staat veel beter! Ik heb alle merken en kleurnummers opgeschreven, dit wil ik thuis ook kunnen doen. Mijn bos haar zit geweldig en mijn make-up is mooi klassiek.

Kleding

Haar en make-up klaar, tijd voor de kleding. Gwendolyn is de styliste en de vrouw voor mij heeft ze mooi aangekleed. Ik zie op het rekje wat gebreide truien hangen, broeken en gewaden. Allemaal niet mijn smaak. Okergeel en gewoon geel, totaal niet mijn kleur. Maar ik heb al mijn oordelen thuis gelaten en volg de adviezen op. Het gele vest staat eigenlijk heel erg leuk! Alleen de broek die erbij hoort is nogal pompeus. Die vind ik echt niet mooi. Dan mag ik een jurkje aan van Addie van den Krommenacker, okergeel. Maar het staat prachtig! Alleen de schoenen die ze erbij hebben matchen er niet mooi bij. Ik heb zelf gave schoenen aan maar die zijn te zwart, aldus de styliste. Er blijft nog een vrome hooggesloten rood/bruine jurk over. Ik vind hem niet onaardig. Als ik hem aantrek en Gwendolyn bindt de ceintuur op een Japanse manier om mijn middel vind ik het prachtig staan. Alle vrouwen zijn het ermee eens. Dit wordt hem!

Voor de camera

Ze hebben een waaier staan zodat haren en kleding kunnen gaan wapperen. Mijn haar is kort dus dat wappert nog niet, maar mijn jurk wel. Er worden wat testfoto’s gemaakt en daarna gaan we beginnen. Ik moet wat op en neer bewegen, het voelt een beetje onwennig. Dan komt Astrid naar me toegelopen, want er zit deuk in mijn haar. Daarna poedert ze mijn gezicht nog even. Ik voel me alsof ik op een echte vette fotoshoot sta, voor een groot merk waar ik voor de foto’s een mega bedrag kan verdienen. De fotograaf Petra geeft af en toe aanwijzingen en Gwendolyn staat ook te kijken naar de beelden die worden geschoten en reikt ideeën aan. Zo moet ik met mijn armen bewegingen in de lucht maken. De dames vinden dat de foto’s goed zijn gelukt. De fotoshoot is klaar. Ik mag me weer omkleden en Petra zet de foto’s over op de laptop. Ze zijn inderdaad prachtig gelukt! Zoveel mooier dan ik had verwacht.

Vakvrouwen

Ik ben geroerd door deze mooie dag en de fotoshoot die ik heb mogen doen één dag na het afsluiten van het behandeltraject. Dat maakt het nog meer bijzonder. Er stroomt dankbaarheid, verwondering, respect en tevredenheid door me heen. Ik heb gewerkt met drie vakvrouwen. Als team zijn ze ontzettend goed op elkaar ingespeeld en buiten dat zijn zij ontzettend lieve vrouwen. Ik heb me zo op me gemak en welkom gevoeld. Ik hoop dat ik met het interview veel vrouwen kan bereiken die ook te maken hebben met borstkanker en baat kunnen hebben bij de middelen die ik heb gevonden en getest. Ik hoop dat ik anderen kan inspireren met mijn verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *