Bijzonder cadeau

Cadeau voor mijn 44ste

Lars riep al maanden dat hij zo’n leuk cadeau voor mijn verjaardag wist! En ik maar denken dat het een vuilnisbak zou zijn, omdat hij die een poos geleden had gesloopt. “Mam, ik koop een nieuwe vuilnisbak voor je”, had hij destijds gezegd … Inmiddels was het idee door ook Opa, Oma, ome Thijs en tante Eva geadopteerd en wist iedereen al maanden voor mijn verjaardag wat voor cadeau ik zou krijgen. Dit jaar heb ik besloten om de verjaardagen van ons drie, Merel is jarig geweest op 24 januari, Lars op 21 februari en ik op 14 maart, pas 13 april met een mooi groot feest te vieren op kantoor. Na de bestraling. Maar vanwege de grote verrassing van Lars had ik twee taartjes gehaald bij bakker Pim om op vrijdagavond met Opa en Oma, Thijs en Eva en de kinderen toch een beetje mijn verjaardag te vieren. Ook Arnold en Finn kwamen nog even.

Na de koffie kwam de verrassing

Lars gaf me een doos met een enveloppe. “Eerst de enveloppe openmaken mam.” Daar haalde ik een papier uit waar Lars een stukje op geschreven had, netjes met de computer uitgewerkt. Poeh, ik zag het al en zei: “Daar moet ik van huilen.”

Lieve Mama,

Je bent mijn moeder. Maar voor mij ben je niet niet alleen mijn moeder, maar ook mijn beste vriendin. Het laatste jaar is een apart en zwaar jaar geweest. Toen je vertelde dat je ziek was moest ik erg huilen omdat ik het niet wilde geloven, terwijl ik dat wel moest en omdat ik wist dat dit de realiteit was. Ik wist dat het een lange en zware periode zou worden. Maar ondanks alle negativiteit heb je jezelf er helemaal doorheen gesleept. En daar ben ik erg trots op als zoon zijnde. Dus ik geloof erin dat 2019 helemaal jouw jaar wordt en dat je geneest. Dus daarom geven wij dit cadeau aan jou! Maak maar snel open en ik hoop dat je het een leuk cadeau vindt. 

Lars

Cadeau uitpakken

Ik kon het bijna niet voorlezen, Merel ging wc-papier halen voor mijn tranen. Ik zag aan iedereen dat ieder wel een beetje aangedaan was. Vervolgens schoten we allemaal in de lach, want na het lezen van de mooie brief van Lars ging ik het cadeau wat met schilderstape creatief was dichtgeplakt uitpakken. “Kon niets anders vinden”, aldus Lars. Ik pakte de doos uit en tot mijn grote verbazing was het een prachtige laptop! Wauw, ongelooflijk! Mijn laptop is al tien jaar oud en ondanks dat ik er enorm aan gehecht ben, zijn er wat dingen defect en is ie natuurlijk niet bepaald snel. Lars had al zo vaak gezegd dat ik eens een andere laptop moest kopen. En nu had hij er één gekocht en met de familie overlegd waardoor iedereen een bijdragen kon leveren. Ook zijn zusje Merel had een paar centjes uit haar spaarpot gehaald. Eigenlijk is dit ‘to much’ voor een knaap van zeventien. Stiekem had ie maanden niets gekocht om zo te sparen voor dit cadeau. Te lief!

Bewogen jaar

Het is zeker een bewogen jaar geweest waarbij ik zelf door deze moeilijke periode heen moest. En dat is machteloos geweest voor mensen dichtbij. Een onzekere periode, ook wat de zaak betreft. Dit kan niet anders dan een ontzettende impact hebben gehad op de kinderen. Het stukje van Lars ontroert me enorm en tegelijk merk ik hoe sterk we samen zijn geworden. En ook welke lessen in ‘vertrouwen’ de kinderen hebben geleerd. Van slecht nieuws naar een goede afloop. Positief denken, vertrouwen houden en geloof hebben in.

Laptop

Dit stukje schrijf ik op de nieuwe laptop, dat gaat wel een heel stuk fijner dan op die oude, grote, brommende laptop! “Zie je dit mam? Dat is een vingerafdruk, die kun je instellen. En er zit een videokaart in, omdat je met het maken van video’s bezig bent.” Overal heeft ie aan gedacht, echt geweldig! Wat ben ik trots op die lange! En het precies wat hij schreef, 2019 wordt helemaal mijn jaar, ONS jaar!

15 thoughts on “Bijzonder cadeau

 1. Wow wat mooi zeg. Ik zit hier met tranen in mijn ogen te lezen. Wat een bijzonder cadeau maar de brief slaat alles. Wow…..Zo bijzonder dat ons lieve Lars het zo mooi kan verwoorden. Je mag trots zijn op je prachtige lieve kinderen en op jezelf. Het was een zwaar jaar maar wat heb je je goed erdoorheen geslagen. Hoe machteloos het misschien ook voor de omstanders was jij hebt iedereen enorm geïnspireerd met je positieve mindset. Wat zijn we blij waar je nu staat en 2019 en alle andere jaren die gaan knalmooie jaren worden lieverd. Love you x Alexandra

  1. Hej Nichie,
   Ja ik had ook een brok in mijn keel toen ik het las. Zo volwassen! Volgende week wordt ie alweer 18 …
   Dat gaan we eens goed vieren. Want zo vanzelfsprekend is het allemaal niet. Ook voor jou heel dichtbij hoe het ineens kan veranderen.
   Dankjewel voor je lieve bericht San! Love you too!
   Liefs, Iris

  2. Wat lief San, wat je schrijft! Dat ik met mijn verhaal anderen inspireer, dat inspireert mij weer. Mijn reis zit er nog lang niet op. We hebben nog veel te veel te doen ;-). Dankjewel voor al je fijne, lieve en betrokken steun nichie. Tot gauw. Lfs, Iris

 2. Wat een mooie tekst van jouw zoon. Ja het is heel ontroerend voor een ieder die dit leest. Wij geloven met jou dat het een fantastisch 2019 voor jou en de kinderen zal zijn. Geniet van ieder moment van en met elkaar. Dat wensen wij jou toe lieve Iris.
  Lieve groeten van Elise en Thea

  1. Lieve Tantes,
   Ja een mooie brief van Lars. En van het cadeau heb ik elke dag plezier. Inmiddels is het 2020 en ziet de toekomst er heel anders uit.
   Ik ben dankbaar dat ik er doorheen gekomen ben.
   Tot gauw.
   Liefs, Iris

  2. Hoi Tantes. Het jaar 2019 was toch nog pittiger dan ik van te voren dacht. Toch mag ik niet mopperen want het had zoveel slechter kunnen aflopen. Tot gauw. Lfs, Iris

 3. Vrijdag avond was heel gezellig maar vooral heel bijzonder.
  Wij waren allemaal ontroerd toen je het cadeau uit pakte.
  De brief van Lars, zo lief…
  De kinderen, wij en vele anderen hebben met je mee geleefd in de moeilijke tijd. Maar wat was je sterk! Een voorbeeld voor anderen.
  ik ben trots op mijn dochter!
  Lieve Iris geniet met de kinderen van de komende tijd. Heel dankbaar zijn wij dat het zo goed is gegaan.
  Liefs en knuffel van mam en Tonny

  1. Lieve moeders en Tonny.
   Ja dat was een bijzonder cadeau van Lars. Ik heb er elke dag plezier van!
   Het is een heftige tijd geweest en fijn dat je er voor me was en meeleefde.
   Nu weer met de blik op de toekomst.
   Liefs, Iris

  2. Dankjewel lieve Mam. Zo fijn dat je er steeds weer bent voor mij. Wat een jaar is het geweest en wat gezegend ben ik dat ik er doorheen gekomen ben. Wat een pracht cadeau kreeg ik voor mijn verjaardag, ik heb er nog altijd plezier van! Lfs, Iris

 4. Wat een mooi cadeau, superlief !!!
  Op naar de laatste bestralingen en dan jullie feestje, het leven vieren!! Je mag ontzettend trots op jezelf zijn dat je dit “klusje” gefixt hebt , ik ben trots op je en vele met mij.
  Liefs Carool X

  1. Hoi Carool. Dankjewel voor je lieve bericht! De bestraling kon ik ook weer afstrepen. Het leven vieren, wat je zegt. Vergeet het zelf ook niet he ;-). Het valt soms niet mee, mattie. Lfs Iris

 5. Lieve familie
  Wat een prachtig cadeau en lieve brief van je grote zoon.
  Wij verheugen ons om jullie op 13 april te zien. Lieve groet en knuffels van ons beide Marijke en Wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *