Bijzonder cadeau

Cadeau voor mijn 44ste

Lars riep al maanden dat hij zo’n leuk cadeau voor mijn verjaardag wist! En ik maar denken dat het een vuilnisbak zou zijn die hij een poos geleden had gesloopt. ‘Mam, ik koop een nieuwe vuilnisbak voor je’, had hij destijds gezegd …. Inmiddels was het idee door ook Opa, Oma, ome Thijs en tante Eva geadopteerd en wist iedereen al maanden voor mijn verjaardag wat voor cadeau ik zou krijgen. Dit jaar heb ik besloten om de verjaardagen van ons drie, Merel is jarig geweest op 24 januari, Lars op 21 februari en ik op 14 maart, pas 13 april met een mooi groot feest te vieren op kantoor. Na de bestraling. Maar vanwege de grote verrassing van Lars had ik twee taartjes gehaald bij bakker Pim om op vrijdagavond met Opa en Oma, Thijs en Eva en de kinderen toch een beetje mijn verjaardag te vieren. Ook Arnold en Finn kwamen nog even.

Na de koffie kwam de verrassing

Lars gaf me een doos met een enveloppe. ‘Eerst de enveloppe openmaken mam’. Daar haalde ik een papier uit waar Lars een stukje op geschreven had, netjes met de computer uitgewerkt. Poeh, ik zag het al en ik zei ‘daar moet ik van huilen’.

Lieve Mama

Je bent mijn moeder maar voor mij ben je niet niet alleen mijn moeder maar ook mijn beste vriendin. Het laatste jaar is een apart en zwaar jaar geweest. Toen je vertelde dat je ziek was moest ik erg huilen omdat ik het niet wilde geloven terwijl ik dat wel moest en omdat ik wist dat dit de realiteit was. Ik wist dat het een lange en zware periode zou worden. Maar ondanks alle negativiteit heb je jezelf er helemaal doorheen gesleept. En daar ben ik erg trots op als zoon zijnde. Dus ik geloof erin dat 2019 helemaal jouw jaar wordt en dat je geneest. Dus daarom geven wij dit cadeau aan jou! Maak maar snel open en ik hoop dat je het een leuk cadeau vindt. 

Lars

Cadeau uitpakken

Ik kon het bijna niet voorlezen, Merel ging wc papier halen voor mijn tranen. Ik zag aan iedereen dat een ieder wel een beetje aangedaan was. Vervolgens schoten we allemaal in de lach want na het lezen van de mooie brief van Lars ging ik het cadeau uitpakken wat met schilderstape creatief was dichtgeplakt. ‘Kon niets anders vinden’, aldus Lars :-). Ik pakte de doos uit en tot mijn grote verbazing was het een prachtige laptop!!!! Wauw, ongelooflijk! Mijn laptop is 10 jaar oud en ondanks dat ik er enorm aan gehecht ben zijn er wat dingen defect en is ie natuurlijk niet bepaald snel. Lars had het al zo vaak gezegd dat ik eens een andere laptop moest kopen. En nu had hij het gedaan en met de familie overlegd waarbij iedereen een bijdragen kon doen. Ook zijn zusje merel had een paar centjes uit haar spaarpot gehaald. Eigenlijk is dit ‘to much’ voor een knaap van 17. Stiekem had ie maanden niets gekocht om zo te sparen voor dit cadeau.

Bewogen jaar

Het is zeker een bewogen jaar geweest waarbij ik zelf door deze moeilijke periode heen moest. En dat is machteloos geweest voor mensen dichtbij. Een onzekere periode, ook wat de zaak betreft. Dit kan niet anders dan een ontzettende impact hebben gehad op de kinderen. Het stukje van Lars beroert me enorm. En tegelijk merk ik hoe sterk we samen zijn geworden. En ook welke lessen in ‘vertrouwen’ de kinderen hebben geleerd. Van slecht nieuws naar een goede afloop. Positief denken, vertrouwen houden en geloof hebben in.

Laptop

Dit stukje schrijf ik op de nieuwe laptop, dat gaat wel een heel stuk fijner dan op die oude grote, brommende laptop! ‘Zie je dit mam? Dat is een vingerafdruk, die kun je instellen en er zit een videokaart in omdat je met het maken van video’s bezig bent.’ Overal heeft ie aan gedacht! Geweldig. Wat ben ik trots op die lange! En precies wat hij schrijft; 2019 wordt helemaal mijn jaar, ONS jaar!

5 thoughts on “Bijzonder cadeau

 1. Wow wat mooi zeg. Ik zit hier met tranen in mijn ogen te lezen. Wat een bijzonder cadeau maar de brief slaat alles. Wow…..Zo bijzonder dat ons lieve Lars het zo mooi kan verwoorden. Je mag trots zijn op je prachtige lieve kinderen en op jezelf. Het was een zwaar jaar maar wat heb je je goed erdoorheen geslagen. Hoe machteloos het misschien ook voor de omstanders was jij hebt iedereen enorm geïnspireerd met je positieve mindset. Wat zijn we blij waar je nu staat en 2019 en alle andere jaren die gaan knalmooie jaren worden lieverd. Love you x Alexandra

 2. Wat een mooie tekst van jouw zoon. Ja het is heel ontroerend voor een ieder die dit leest. Wij geloven met jou dat het een fantastisch 2019 voor jou en de kinderen zal zijn. Geniet van ieder moment van en met elkaar. Dat wensen wij jou toe lieve Iris.
  Lieve groeten van Elise en Thea

 3. Vrijdag avond was heel gezellig maar vooral heel bijzonder.
  Wij waren allemaal ontroerd toen je het cadeau uit pakte.
  De brief van Lars, zo lief…
  De kinderen, wij en vele anderen hebben met je mee geleefd in de moeilijke tijd. Maar wat was je sterk! Een voorbeeld voor anderen.
  ik ben trots op mijn dochter!
  Lieve Iris geniet met de kinderen van de komende tijd. Heel dankbaar zijn wij dat het zo goed is gegaan.
  Liefs en knuffel van mam en Tonny

 4. Wat een mooi cadeau, superlief !!!
  Op naar de laatste bestralingen en dan jullie feestje, het leven vieren!! Je mag ontzettend trots op jezelf zijn dat je dit “klusje” gefixt hebt , ik ben trots op je en vele met mij.
  Liefs Carool X

 5. Lieve familie
  Wat een prachtig cadeau en lieve brief van je grote zoon.
  Wij verheugen ons om jullie op 13 april te zien. Lieve groet en knuffels van ons beide Marijke en Wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *