9-12-2019 1e mammografie en MRI controle in AVL

Maandag 9 december naar het AVL voor de 1e controle mammografie en de MRI

Om 4.30 uur doe ik mijn oogjes open, ik ben klaarwakker en stap uit bed. Wat fijn om te merken dat die brandende opgezette voeten van gisteren over zijn. Ik zoek in het donker om Merel niet wakker te maken mijn badjas, mijn fraaie panty, mijn bril en mijn mobiel bij elkaar en sluip naar beneden. Kopje Chinese thee zetten en kaiserbroodjes bakken voor de lunch van Merel en Lars. Sommigen vinden het te overdreven. Maar eigenlijk is het maar een kleine moeite en zij hebben een smakelijke lunch. Om 8.30 uur ga ik naar de huisarts voor overleg en om 11 uur rijd ik straks naar Den Bosch om Lars van school te halen en gaan we naar het AVL voor de MRI en de mammografie.

[08:00 uur] Merel naar school brengen

Vandaag is haar papa jarig, die wordt 50 jaar. Ik breng Merel naar school en dan wordt ze opgehaald en blijft ze bij haar vader slapen. Dat komt handig uit omdat ik vanuit het AVL nooit op tijd terug ben ’s avonds met de files.

[08:30 uur] Naar de huisarts

Het is druk op de weg als ik Merel naar school breng en daardoor kom ik 10 min te laat bij de huisarts aan. Ik meld me bij de assistent en ga in de wachtkamer zitten. Even later komt de huisarts die aangeeft dat ik naar de assistent moet. Daar blijkt dat ik niet kan worden geholpen en pas over een week voor een nieuwe afspraak terecht kan. De huisarts heeft het druk. Verbouwereerd geef ik aan dat ik zo lang niet kan wachten na de pijnlijke aanval van afgelopen zaterdag. Mijn voorstel om mij in te plannen bij een andere huisarts, de eerste die plaats heeft, haalt ook niets uit. Ik ben nooit te laat en zit altijd te wachten omdat het spreekuur met 15 tot 25 min uitloopt. Dit is nu de tweede keer dat ik behoorlijk vastloop in deze praktijk, de andere keer werd mijn klacht niet serieus genomen. Hier is voor mij het laatste woord niet over gezegd. Ik stap in de auto en rijd naar de huisarts waar ik een aantal jaar geleden ook al eens contact mee heb gehad toen ik niet verder kwam met deze huisarts. Maar overstappen doe je niet zomaar. Destijds hebben ze excuses aangeboden en gevraagd of ik wilde blijven maar nu is mijn grens bereikt. Ik schrijf me meteen in bij de nieuwe huisarts en bel de assistent op dat ze onze dossiers kan doorsturen.

[ 09:30 ] Naar kantoor, nog even wat doen vandaag

Nog beduusd van het gebeuren bij de huisarts kom ik een uurtje later aan op kantoor. Het lopen gaat nog niet helemaal soepel na de vreemde aanval van zaterdag. Ik haalde afbakbroodjes uit de oven en ineens kreeg ik een enorme pijnscheut vanaf mijn bil naar beneden. Zo erg dat ik me niet kon bewegen en niet meer kon lopen. Omdat ik ongerust ben over die acute aanval en over de dingen die er spelen had ik graag willen overleggen met de huisarts. Maar nu heb ik die kans niet gehad. Ik moet even de schakelaar omzetten want ik wil nog wat werk doen voordat ik Lars ophaal van school en we naar het AVL rijden voor de 1e controle. Vanbinnen kook ik! Wat een waardeloze service. Er waren nog zoveel tussenwegen geweest; ‘ik laat de huisarts even met je bellen om te overleggen over je klachten’ om maar een dwarsstraat te noemen. Ik begrijp wel waarom de google-reviews 2.1 scoren! Lisa komt een Chinese thee brengen en ik start de pc op om wat emails weg te werken.

[ 11:00 uur ] Lars ophalen op het Koning Willem I College

Om 11.30 uur wil ik vanuit Den Bosch vertrekken om naar het AVL te rijden. Het begint al goed want ik mis de eerste afslag op de snelweg waardoor ik met een omweg bij school terecht komt. Lars staat aan de weg. Samen rijden we naar Amsterdam. Bij de Mac Donalds Geldermalsen halen we een lekkere cappuccino en tuffen weer verder.

[ 12:30 uur ] Aankomst in het AVL

Bij het laatste bezoek aan het AVL was de parkeergarage in verbouwing en nu is deze klaar. De parkeergarage is een heel stuk groter gemaakt. Ik rijd naar de één na hoogste etage en daar kan ik makkelijk parkeren. Dit is wel fijn geregeld nu. Het is gek om hier weer te zijn. De vorige keer, ik moet even goed nadenken, was voor de controle van de operatie. Ik heb dr. van der Ploeg in juli nog gezien. Zij heeft toen deze 1e controle afspraak ingepland. Nu meld ik me bij radiologie, we gaan in de wachtkamer zitten. Bij het AVL loopt eigenlijk altijd alles op tijd. Al snel word ik geroepen en kan ik mee voor de MRI. Even een infuus aansluiten en op mijn buik op het bedje gaan liggen waar een uitsparing voor de borsten inzit. Dit stelt allemaal niet veel voor. De airco staat op de hoogste stand waardoor het wel erg koud is in de tunnel. Ik vertel dit aan de verpleegkundige die me eruit haalt en vertelt dat de MRI erg warm kan worden afhankelijk van type scan. Goh, dit wist ik niet. De airco is wel instelbaar en waarschijnlijk had de vorige patiënt het warm.

[13:30 uur] De mammografie

Hier zie ik nog het meeste tegenop, de borstfoto. In alle behandelkamers is het koud en staat de airco aan. De verpleegkundige heeft handen die aanvoelen als ijsblokjes. Ik sta in een klein vierkant kamertje met het apparaat wat de mammografie maakt. De verpleegkundige legt me weer uit hoe het gaat, schouders naar beneden borstkas in een bepaalde hoek tegen het apparaat, ontspannen en dan wordt mijn borst eronder gelegd. Daarna worden de platen aangedraaid. Dat is pijnlijk. Beiden borsten worden gedaan; horizontaal en verticaal. De tweede is nog pijnlijker dan de eerste. Vooral die tweede is bijna niet te doen. Later zei ik tegen Lars, stel je voor dat je ballen tussen een plaat worden geplet. Wat ben ik blij dat het gelukt is en dat het voorbij is. Ik kijk nog even mee op het scherm bij de verpleegkundige. De foto’s zijn goed gelukt. De 4 markers zijn duidelijk te zien in mijn borst. Omdat ik destijds dubbele heb gekregen. Een keer bij het ETZ en één keer bij het AVL. Maar waarom ze erin zijn blijven zitten en niet weggehaald zijn tijdens de operatie weet ik niet. Mooie vraag voor volgende week aan Dr. van der Ploeg.

[14:15 uur] De 1e controle zit erop

Zo, dat hebben we ook weer gehad. We gaan nog even naar het restaurantje waar Lars een broodje kroket neemt en ik een broccoli spinazie soep. Die smaakt heerlijk. Om mij heen zie ik diverse patiënten, een stoel verder zit een man met een picc-lijn voor de chemo. Wat ben ik dankbaar dat ik genezen ben en wat hoop ik dat al deze mensen ook genezen. Na het eten lopen we naar de auto en als we door de draaideur naar buiten gaan vangen we een glimp op van Dr. van der Ploeg, Lars zag haar. Ze herkent ons meteen en zwaait. We gaan net als de vorige keer naar Health City Amstelveel. Eigenlijk ben ik moe en heb ik geen zin. Ik merk toch wel dat een dag als deze veel energie kost. Door die gekke aanval van zaterdag maak ik me meer zorgen dan me lief is. Niet handig natuurlijk. Ik weet het, het is totaal zinloos. Ik zet mijn overpeinzingen opzij en tuf naar Amstelveen want als ik er eenmaal ben en aan het sporten voel ik me erna beter.

[15:30 uur] Prachtige Health City Amstelveen

Het is en blijft een prachtige sportfaciliteit. Alles ademt luxe en comfort uit als je hier binnenkomt. We starten met een half uur op de crosstrainer. In verband met mijn been doe ik wat specifieke oefeningen, kijken wat mijn belastbaarheid is. Lars doet zijn eigen oefeningen. Het is alleen al leuk om te kijken naar de mensen die hier aan het sporten zijn. Mooie gespierde lijven trekken aan mijn geestesoog voorbij. Allerlei nationaliteiten en vooral mensen die gepassioneerd bezig zijn met hun sport. Dan zie ik een man lopen die wel zo gespierd is, als de Rock, dat ik me afvraag hoe lang hij daarover gedaan heeft. Na een uur merk ik dat mijn energie op is. Het is al donker buiten. We gaan naar het inpandige gezonde Eetcafe en bestellen daar een lekkere kip salade voor mij en voor Lars een ‘gezonde’ kapsalon. Te leuk gewoon. Ik vind het een bijzondere dag. Wat fijn om dit samen met die lange te doen. Volgende week krijg ik de uitslag van deze 1e controle bij Dr. van der Ploeg. En ik heb er alle vertrouwen in dat deze uitslag positief zal zijn. Wel wil ik graag met haar praten over mijn overpeinzingen naar aanleiding van de vreemde klachten die zo nu en dan de kop opsteken.

[19:00 uur] Thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *