15-2 immuno, hoe werkt dat nou?

Immuno op afdeling oncologie in het ETZ

Vandaag is het weer zover, de derde immunobehandeling. Zoals eigenlijk elke dag ben ik om vier uur wakker. Ik ga naar beneden en zet de verwarming aan. Ik heb nog zo’n ouderwetse thermostaat, maar er is een nieuwe in bestelling. Dan loop ik naar mijn Clooney voor het eerste bakje koffie. Lekker zo’n latte uit het Nespresso apparaat. Meestal heb ik de groene en de paarse cups. Ik zet mijn laptop aan en ga lekker zitten met de koffie. Het is donker en stil om mij heen en ondanks dat het vroeg is geniet ik ervan. Ik ga alvast de broodbakken maken voor de kinderen. Vervolgens werk ik mijn e-mails bij en dan hoor ik boven gestommel van Merel. Ze is er altijd vroeg bij, want ze wil voordat ze naar school gaat nog kunnen spelen. Ik maak haar ontbijt en ze komt gezellig bij me zitten.

Rond 6.15 uur douchen en aankleden

Rond kwart over zes ga ik douchen en aankleden. Lars moet het eerste uur naar school. Om te voorkomen dat we elkaar in de weg lopen in ons kleine badkamertje, zorg ik dat ik op tijd klaar ben. Naast de immuno vandaag, heb ik nog een afspraak in Eindhoven en als ik op tijd terug ben, kan ik nog gauw voor de fotoshoot instromen bij Kristel van Herpt. Ze heeft vandaag weer een brandingshoot dag.

Rond 8.10 uur naar school

Laptop mee voor de afspraak in Eindhoven, kleding mee voor de brandingshoot en schooltas mee voor Merel. Bepakt en bezakt lopen Merel en ik naar de auto. Bidon warm water want ik haat krabben! Dan tuffen we gauw naar school. Ik loop vandaag weer een keertje mee naar binnen met Merel, want dat heeft ze zo graag. Vervolgens schiet ik de snelweg op naar het ETZ voor de immunobehandeling. Als ik aankom ga ik eerst koffie halen bij het restaurant. Oh, echt hilarisch. Telkens als ik daar koffie haal vragen ze of ik een personeelspas heb. Hmm, nee ik ben patiënt. Terwijl ik daarheen loop weet ik niet of ik de auto op slot heb gedaan. Met de koffie loop ik daarna weer terug om het te controleren. Toch op slot gedaan. Ik rits meteen mijn laptop mee, kan ik wat schrijven terwijl de immuno inloopt.

Om 8.50 uur kom ik aan op de afdeling Oncologie

De secretaresses achter de balie begroeten me altijd met ‘Hallo mevrouw Lemeare’. Inmiddels ben ik een bekend gezicht. Ze zijn zo aardig. “Neem even plaats, word je zo opgehaald.” Terwijl ik zit te wachten komt er een bekende binnen, Juffrouw Kim. Zij heeft ook een port-a-cath en gaat regelmatig naar het ziekenhuis voor een bepaalde behandeling vanwege een aandoening. Bart, mijn favoriete verpleegkundige, neemt haar mee. Daarna word ik opgehaald. De kamer is nog leeg, ik mag een bed kiezen. “Installeer jezelf maar, ik kom er zo aan”, zegt de verpleegkundige. Dan komt er nog een stel binnen en ook de verpleegkundige komt weer terug. Ze vraagt welke naald ze moet hebben. “De kortste”, zeg ik. Vervolgens wordt het infuus aangelegd en wordt er eerst gespoeld. Daarna gaat de immuno lopen. De koffiedame komt met een karretje binnen of we iets lekkers willen. Mijn buik knort, ik neem fruit en thee.

Pieppaal

Deze keer heb ik een enorme pieppaal. Om de haverklap gaat ie af en moet er iemand komen om hem te resetten. Ondertussen is er nog een dame binnengekomen voor een chemo behandeling. De verpleegkundige prikt haar diverse keren aan, maar steeds lukt het niet. Vervolgens moet ze naar de anesthesist om het infuus te laten prikken. Super vervelend, heb ik ook een keer gehad. Ik ben daarom erg bij met mijn port-a-cath. Dan gaat het nooit meer mis. Het is ondertussen kwart over elf. De tijd begint een beetje te dringen. Nog even spoelen en dan kan ik gaan. Terwijl ik bijna klaar ben komt er een oud dametje binnen, vermoedelijk met haar zoon. Ik loop langs de secretaresses voor mijn afspraken kaartje. Blijkt dat de vervolgafspraken, één bij de oncoloog, één voor bloedprikken en één voor de immuno behandeling, allemaal in de week van de vakantie staan. Niet handig, die week wil ik echt vrijhouden voor de kinderen. Konden ze ook niet weten. Alles moet omgepland worden. De afspraken worden toegestuurd.

Om 11.37 uur zit in de auto op weg naar Eindhoven

In de auto doe ik een appje naar Richard dat ik onderweg ben, twaalf uur haal ik niet meer. Tegen half één ben ik er, maar niemand doet open. Ook de telefoon wordt niet beantwoord. Getver. Ik ga weer in de auto zitten en wacht een poosje. Nog maar een keertje kijken, nog steeds niets te zien en niemand aanwezig. Baal er wel een beetje van, want het was een belangrijke afspraak. Ik rijd terug naar kantoor en bel Kristel dat ik eerder naar de fotoshoot kan komen. Om half drie is er een plekje. Mooi!

De brandingshoot @14.30 uur

Rond half drie stap ik de fotostudio binnen. Inmiddels kennen de dames mij en word ik enthousiast verwelkomd. Roos doet mijn make-up en Sabrina geeft advies welke kleding ik het beste aan kan doen. We kletsen even bij totdat Kristel klaar is met haar fotoshoot. Ze is al helemaal voorbereid met confetti en de roze achtergrond speciaal voor ons tienjarig bestaan. Een jongedame die een snuffelstage doet gooit confetti over mij heen en ik zelf ook. Ik sta tegen een felroze achtergrond en dat geeft een gaaf effect! Sabrina maakt er een klein filmpje van. De foto’s gaan erg goed. Binnen een zucht staat het erop en kan ik weer gaan. Die brandingshoot is zo leuk om te doen!

Tegen 15.45 uur weer terug naar kantoor

De laatste halte voor vandaag. Nog even naar mijn collega’s op kantoor. Guus is bezig met een filmpje van ons bureau en heeft al diverse stukjes gefilmd, maar nu ben ik aan de beurt. Ik ben niet zo’n held op de film. Maar het idee van Guus is erg leuk. Elke ochtend kom ik aanrijden nadat ik Merel naar school heb gebracht, iedereen is er dan al. Van het moment uitstappen auto, tas pakken en naar de voordeur lopen van ons kantoor, wil Guus een opname maken. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben dit even geoefend en het staat er nu op. Daarna doen we nog even een drankie en dan is het echt tijd voor weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *